Aký bol váš pracovný týždeň?? Ten náš riadne ulietaný a tak sme riešili, čo by sme spravili dobrého a zdravého a nemali problém si to zjesť po ceste alebo hodiť do kabelky...no a tak sme vymysleli tieto muffinky, ktoré sú super zdravé, bez múky a pridaného cukru.
Ak si myslíte, že zdravé pečenie je komplikované, tak tento recept vás snáď presvedčí, že to vôbec nemusí byť pravda.
Ako prvé vyšľahajte 3 celé vajíčka s 1 nízkotučným tvarohom vo vaničke a bez hrudiek (my ho kupujeme v Lidli). Potom pridajte cca 150 jemne rozomletých vlašských orechov, l polievkovú lyžicu kokosobvého oleja (aby ste muffiny vedeli vybrať z košíčkov) a dve odmerky ochuteného proteínu. My sme použili Impact Diet Whey s príchuťou Vanilla Cookie od MyProtein. Môžete použiť akýkoľvek iný, prípadne ho môžete vynechať, ale myslite na to, že proteín je v tomto recepte jednak preto, aby muffiny dosladil, ale aj zahustil výsledné cesto.
Ďalej do cesta pridajte nastrúhané jabĺčka (cca 2 kusy), podľa toho ako riedke/husté je cesto, dosypte jemne mletými ovsenými vločkami. Množstvo záleží na šťavnatosti jabĺčok, ale aj na tom, aký proteín ste použili. V našom prípade stačilo pridať cca 100g vločiek, aby sme docielili požadovanú hustotu. A čo je to požadovaná hustota? V tomto prípade je to vtedy, keď naberiete cesto kopcovito na polievkovú lyžicu a netečie vám z nej. Nakoniec ešte pridajte cca 2 kávové lyžičky škorice a dobre premiešajte.
Cesto rozdeľte do muffinovej formy s pripravenými košíčkami (vyjde vám cca na 12 muffinov). Košíčky cestom naplňte až po okraj a pečte cca 30-35 minút pri teplote 180°C. Ak si nie ste ostý, či sú prepečené, kľudne ich nechajte ešte vo vypnutej trúbe "dôjsť", vďaka jabĺčkam ceste sa nemusíte báť, že by potom boli vysušené.
A aby ste mali úplne jasno, ako to s týmito mufíkami vo výsledku je, tak sme vám to spočítali pomocou kalorických tabuliek (hodnoty sú pre 55 g/cca 1 ks):
- bielkoviny 6g
- sacharidy 9g (z toho cukry 3g)
- tuky 8g
- vláknina 1,5g
- energia 538 kJ
Tak čo vyskúšate ich?? Ak by vám boli málo sladké, je možné ešte dosladiť stéviou alebo inými náhradnými sladidlami, ale to už záleží na každom.

Komentáre
Zverejnenie komentára