Spomínate si ešte na náš recept na Dhál?? Ak áno a zostala vám doma červená šošovica a neviete čo s ňou, tak si z nej teraz môžete pripraviť napríklad tieto placky s jogurtovo pažitkovým dresingom.
Ja som to s množstvom surovín trochu prehnala, lebo mi z nich vyšlo asi 12 väčších placiek, ktoré neviem kto zje, ale ak máte doma riadneho jedlíka, tak sa toho nebojte, ak nie kľudne stačí ak si spravíte polovičnú dávku, a aj tak z nej budete mať 2-3 porcie.
Ako úplne prvé si dajte variť cca 290 červenej šošovice, stačí jej 15-20 minút a nie je potrebné ju vopred namáčať, len pozor na množstvo vody, aby vám neprihorela. A nezabudnite...nesoliť!!!
Medzitým si pripravte zbytok zmesi - 50 g strúhanej mrkvy (tú môžete vynechať alebo jej aj dať viac, ja som ju len potrebovala spotrebovať), 2 celé vajcia, 1-2 strúčiky cesnaku, 100 g celozrnej špaldovej múky a za hrsť petržlenovej vňate.
Keď je šošovica uvarená, prepláchnite ju studenou vodou, aby ste zabránili vzniku praaženice po zmiešaní s vajíčkami. :) Teraz stačí všetko spolu premiešať a dochutiť soľou a čiernym korením.
Ja som placky piekla na teflónovej panvici bez oleja a šlo to úplne v pohode, ale môžete vyskúšať aj lievanečník, prípadne olej alebo tuk podľa vašej preferencie.
Placky môžete podávať len so šalátom a dresingom z jogurtu a pažitky, ale aj s ryžou alebo akoukoľvek inou prílohou, na ktorú máte chuť.
Tak čo budete aj vy s nami plackovať?
Komentáre
Zverejnenie komentára