Špagety s prosciuttom a rukolou.
Milujete taliansku kuchyňu, rukolu a máte chuť na cestoviny, ale už vám došli nápady na aký spôsob ich pripraviť? Netrápte sa, dnes máme pre vás recept na tie najlepšie špagety pod slnkom. Určite si ich zamilujete pretože sú tak lahodné, dobré a sexi vďaka chuti čerstvého čili ktoré rozvinie svoju chuť a vôňu na panvici s cesnakom a kapary. Aj vy si hovoríte mňam? Tak šup šup do kuchyne a poďte si ich s nami pripraviť.
Suroviny
- 80 g špagiet
- 6 plátkov prosciutta
- 2 hrste rukoly
- 1/4 feta syr alebo syr balkánskeho syru
- 2 stredné strúčiky cesnaku
- 1-2 čerstvé čili
- 1 PL kapary
- olivový olej
- maslo
- soľ
- voda
- biele suché víno
*Suroviny sú normované na 1 porciu, násobiť by ste to mohli zvládnuť, vždy počtom stravníkov, ktorých chcete nasýtiť.
Kak to zrobiť? (...úplne, ale že úplne normálne)
Uvarte si špagety v slanej vode s maslom (cca 50 g), každý podľa chuti „al dente“, scedíme, premiešajte ich s olivovým olejom a dajte bokom. Teraz to už bude fakt hračka....rozpálte si panvicu s olivovým olejom, pridajte nasekané capari, nakrájajte čili papričky (najlepšie čerstvé) a smažte cca 3 minútky. Pridajte rozdrvený nakrájaný cesnak, opečte ešte minútku, aby sa chute spojili. Na miernej teplote (pri indukcii odporúčame o jeden stupeň pod polovicou) pridajte maslo a prosciutto priečne nakrájané na pásy z tenkých plátkov o šírke cca 3-4 cm, keď nám prosciutto zbledne, pridáme špagety a prvú várku natrhanej rukoly. Zapracujeme, ak sa nám to pripaľuje podlejeme cca 0,5 dl bielym vínom (zvyšok odporúčame vypiť alebo podávať k hotovému jedlu). Nadrvte feta syr a zapracujte do špagiet. Keď sa vám syr začne roztápať, vypnite teplo pod panvicou a pridajte druhú časť rukoly. Naložte na tanier a dozdobte pár hoblinami parmezánu, nestrúhajte ho na drobno, lebo by vám to špagety úplne vysušilo.
A ešte pár tipov na záver. Prosciutto neodporúčame zamieňať za parmskú šunku, ale radšej za chorvátsky pršut, s ktorým je to ešte lepšie. Na zapitie týchto skvelých špagiet sa hodí biele suché vínko.
Nezabudnite, že žiadna panvica neprihára, prihára len kuchárovi ;-).
Komentáre
Zverejnenie komentára